Redovisningsekonom med Löneadministration (ansökan stängd)

- Passar dig som är kommunikativ, utåtriktad och har en analytisk ådra. Du trivs med att arbeta i en miljö med stor och varierande kontaktyta, både externt och internt. Du är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv. Affärsmässighet, drivkraft och förmåga att se möjligheter är några av dina egenskaper.

Redovisningsekonomen är proffs inom bokföring och ekonomisk redovisning i företag eller andra typer av verksamheter. Du kommer ha hand om alla inbetalningar, utbetalningar och andra ekonomiska ärenden i företaget. Du kommer se till att skatter och moms redovisas korrekt och betalas i rätt tid. Yrket innebär även arbete med bokslut, årsredovisningar och andra ekonomiska ärenden.
Sedan kan du även arbeta med utveckla modeller och andra strategier för redovisnings och budgetarbeten. Möjligheterna är stora för ekonomer. Vad du kommer jobba med beror på vilken typ av företag som du du hamnar på.  Efter några år i praktiken kommer du kunna bli auktoriserad redovisningskonsult enligt SRF:s och FAR:s krav. Du kommer även kunna säkerställa kvaliteten i ditt arbete genom kunskap om REKO och god redovisningssed.
Ansökan
Ansökan stängd
Poäng
425 - Motsvarar 85 veckor över två år
Studieform
Bunden 100% (ej distans)
Studietakt
Heltid, dagtid, vardagar
Ort och antal platser
Luleå - 30 Utbildningsplatser
Lärande i Arbete
Sammanlagt 22 veckor, 2 perioder
första perioden 10 veckor
andra perioden 12 veckor
Utbildingsledare
Anki Häggståhl
072 - 050 37 07
anki.haggstahl@handelsakademin.se

Yrkesroller

  • Redovisningsekonom
  • Redovisningskonsult, bokföring, fakturering
  • Redovisningskonsult, bokslut, deklaration
  • Redovisningsassistent
  • Ekonomiassistent
  • Löneadministratör
  • Konsult