Paralegal

Vill du jobba inom rättsväsendet och är intresserad av kontakter med människor? Då har vi en skräddarsydd utbildning för dig som ger dig kompetens att arbeta som t ex juridisk assistent eller handläggare.

Utbildningen Paralegal vänder sig till dig som har ett intresse av att ha kontakt med människor, har ansvars- och servicekänsla, är noggrann, har mycket goda kunskaper i svenska språket, är kommunikativ, har god förmåga att arbeta självständigt, prioriteringsförmåga och god datavana.

Efter utbildningen kan du arbeta som juridisk assistent, juridisk handläggare, domstolshandläggare, advokatsekreterare, åklagarsekreterare och tillståndshandläggare.

Investera i din framtid och öka din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Upplägg

Normalt är det tre dagars lektionsbunden tid per vecka. Det kan variera, någon vecka är det fler, någon annan färre. Övriga dagar är för egna studier och ibland gruppuppgifter.

LIA – praktik

Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider. Det är en oavlönad praktik. NBI har ett stort register med tidigare LIA-företag som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Litteratur och utrustning

Till varje kurs finns normalt en huvudbok. Mängden litteratur är inte betungande. Varje student kan ha stor nytta av en egen dator, även om det inte är något absolut krav.

Ansökan

Ansöker gör du HÄR

Du kommer till vårt webbaserade verktyg YH-antagning, skapar ett konto och gör din ansökan. Betyg och andra dokument bifogas som filer, helst PDF.

Antagning

Vi räknar med att kunna ha antagningsbesked klara runt midsommar.

Utbildningsstart

Utbildningen startar sista veckan i augusti. I god tid innan kommer du som är antagen att få information inför starten, som schema för hösten och liknande.

Ekonomi

All YH-utbildning är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Ansökan
Öppen till 3 maj 2020
Poäng
400 poäng – motsvarar 80 veckor/2 år
Studieform
Bunden 100% (ej distans)
Studietakt
Heltid, dagtid, vardagar
Ort och antal platser
Malmö – 35 utbildningsplatser
Lärande i Arbete
Sammanlagt 24 veckor, 2 perioder
12 veckor första perioden
12 veckor andra perioden
KURSER POÄNG
Arbetsrätt 13
Associationsrätt 12
Civilrätt 35
Ekonomi 30
Examensarbete 25
Immaterialrätt och Marknadsrätt 15
Informationsteknik 15
Introduktion till juridiken 30
Juridisk svenska 20
Kommunikation och Service Management 15
Legal English 25
LIA 1 60
LIA 2 55
Straff- och processrätt 25
TOTALT 400
Utbildningsledare Malmö
Mia Dahl
0720 50 37 51
mia.dahl@handelsakademin.se