Logistiker

Vill du jobba med att analysera, värdera och prioritera olika globala logistiklösningar eller med operativa, taktiska och strategiska logistikfrågor i hela försörjningskedjan? Då har vi en skräddarsydd yrkesutbildning som ger dig kompetens i rollen som t ex Transportplanerare, Informationslogistiker, Inköpare eller Transportplanerare eller Produktionsplanerare.

Ett företag ska kunna få igenom flöden av material, information och betalningar mellan företag och organisationer. Detta styrs via en Logistiker. En logistiker kan även jobba som transportplanerare, informationslogistiker, inköpare eller produktionsplanerare. Som logistiker kommer du planera, styra och kontrollera materialflöde och annat administrativt flöde. Du kommer ha helhetssyn av dessa flöden, det vill säga allt från materialförsörjning, produktion och distribution/leverans till kund. Det kommer med ett budgetansvar där du även ska minimera kostnaderna och maximera kundservicen.
Passar dig som är kommunikativ, utåtriktad och har en analytisk ådra. Du trivs med att arbeta i en miljö med stor och varierande kontaktyta, både externt och internt. Du är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv. Affärsmässighet, drivkraft och förmåga att se möjligheter är några av dina egenskaper.

 

Poäng
400 - motsvarar 80 veckor över 2 år
Studieform
Bunden 100% (ej distans)
Studietakt
Heltid, dagtid, vardagar
Ort och antal platser
Luleå – 30 utbildningsplatser
Lärande i Arbete
Sammanlagt 20 veckor, 2 perioder
Utbildningsledare
Anki Häggståhl
031 - 704 67 00, 0720 - 50 37 07
anki.haggstahl@handelsakademin.se

Yrkesroller

  • Transportplanerare
  • Informationslogistiker
  • Inköpare
  • Produktionsplanerare