Inköp och Supply Management Växjö

- Målet är att du efter avslutad utbildning ska behärska samtliga steg i inköpsprocessen och ska kunna arbeta med operativa och taktiska inköpsfrågor som leverantörsbedömningar, materialavrop och upprättande av inköpskalkyler. Kort sagt – du blir väl förberedd för yrkesrollen som inköpare.

Läs om utbildningen i Luleå
Läs om utbildningen i Göteborg
Läs om utbildningen i Malmö

Alla företag och verksamheter sysslar med inköp. Den här utbildningen passar dig som är kommunikativ, utåtriktad och analytisk. Du trivs med att kontakter, både externt och internt. Du är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv. Affärsmässighet, drivkraft och förmåga att se möjligheter är några av dina egenskaper.
Som inköpare kan du arbeta på operativ nivå eller strategisk. Första jobben kan vara inköpsassistent. I de stora företagen och organisationerna finns inköpsavdelningar. I mindre verksamheter finns kanske bara enstaka, eller roller som kombinerar inköp med annat.
Inköpsarbetet är relativt konjunktur-oberoende, men givetvis påverkas möjligheterna av hur det går för svenska företag. De senare åren har det skett en professionalisering av inköpsyrket och som inköpare kan du ha en viktig roll i företagets ekonomi och framgång. I det offentliga har det blivit mer fokus på korrekt upphandling, via de regler som finns.

 

Poäng
425 poäng – motsvarar 85 veckor över två år
Studieform
Bunden 100% (ej distans)
Studietakt
Heltid, dagtid, vardagar
Ort och antal platser
Växjö – 35 utbildningsplatser
Lärande i Arbete
Sammanlagt 28 veckor, 3 perioder
9 veckor första perioden
9 veckor andra perioden
10 veckor tredje perioden
Utbildningsledare
Tommy Porselius
072 - 050 37 27
tommy.porselius@handelsakademin.se

Yrkesroller

  • Inköpare
  • Kategoriansvarig
  • upphandlare
  • inköpsassistent